Civil Aviation Technology College (CATC),IRAN

جمعه, 10 فروردين 1403

سمينار و كارگاه آموزشي پايگاه الكترونيكي عوارض طبيعي و موانع مصنوعي

عبدالرحيمي: ايمني راهبردي‌ترين هدف صنعت هوانوردي است
سمينار و كارگاه آموزشي پايگاه الكترونيكي عوارض طبيعي و موانع مصنوعي صبح امروز(11 بهمن) در دانشكده صنعت هواپيمايي آغاز بكار كرد.
در اين سمينار يك روزه كه توسط اداره اطلاعات هوانوردي اداره‌كل ارتباطات و ناوبري برگزار شد، عبدالرحيمي سرپرست دانشكده صنعت هواپيمايي كشوري، معاون برنامه‌ريزي و نظارت و عضو هيات مديره، رسولي‌نژاد معاون عمليات هوانوردي، الكساندر پاولويك استاد بين‌المللي، كارشناسان سازمان هواپيمايي كشوري، نمايندگان برخي ايرلاين‌ها و ارگان‌هاي نظامي حضور داشتند.
معاون برنامه‌ريزي و نظارت شركت فرودگاه‌هاي كشور طي سخناني در اين مراسم، با تاكيد بر مقوله ايمني، ارتقاي مستمر، استقرار و حفظ آن و همچنين كاهش مستمر حوادث و سوانح هوايي حداقلي را راهبردي‌ترين هدف صنعت هوانوردي و ايكائو عنوان كرد.

عبدالرحيمي ايمني را در صدر اقدامات و فعاليت‌هاي عناصر تشكيل دهنده زنجيره خدمات هوانوردي ذكر كرد.
وي در ادامه با شمردن برخي از الزامات ايكائو، الكترونيكي كردن اطلاعات مربوط به عوارض طبيعي و موانع مصنوعي تاثيرگذار در فضاي هوايي كشورهاي مختلف را يكي از الزامات ايكائو دانست و گفت: براين اساس، كشورها مي‌بايست تا سال 2008 اين الزام را در سطح يك اجرا مي‌كردند كه تقريبا همه كشورها با تاخير زماني به اين فرآيند پيوستند.

سرپرست دانشكده صنعت هواپيمايي كشوري در ادامه به برنامه‌هاي ايران در راستاي اين الزام اشاره و از تدوين اين پروژه با همكاري مستقيم دانشگاه تهران و سازمان‌هاي ذي‌ربط خبر داد.

به گفته وي اين پايگاه الكترونيك ظرف 6 ماه آينده آماده خواهد شد.
عبدالرحيمي پايش مستمر و تكميل اطلاعات را يكي از الزامات تدوين و ايجاد اين پايگاه دانست و افزود: تدوين اين پايگاه نياز به تخصص‌هايي دارد كه مهمترين آن مديريت ترافيك هوايي است.

وي موضوع مهندسي نقشه‌برداري را از ديگر تخصص‌هاي لازم در تدوين اين پايگاه دانست و افزود: به‌طور يقين آشنايي كافي با اين تخصص‌ها مي‌تواند متخصصين و سازمان‌هاي عهده‌دار اين مسئوليت را ياري رساند.

معاون برنامه‌ريزي و نظارت شركت فرودگاه‌هاي كشور برخوداري از اطلاعات عوارض طبيعي و مصنوعي را يكي از مولفه‌هاي ياري‌رسان براي تضمين ايمني در سطح عمليات هوانوردي دانست و افزود: اطلاعات هر اندازه به‌روزتر باشد امكان ريسك در اين حوزه كمتر مي‌شود.
وي در ادامه اتكا به توانمندي متخصصين داخلي و تجربه بين‌المللي را در ايجاد اين پروژه يادآور شد.

عبدالرحيمي با اشاره به تحريم موجود عليه ايران افزود: اگرچه در حوزه سخت‌افزار دچار فشار هستيم اما بايد در حوزه نرم‌افزار تلاش كنيم تا كمتر دچار نقص شويم.